top of page
Skribentens bildEva H

Burrata tårta för Alla Hjärtans Dag


En kärleksfull överraskning på Alla Hjärtans Dag.

Allt är inte vad det ser ut att vara. Ingredienserna är samma som i en typisk förrätt men uppläggningen helt annorlunda...


Du behöver:

1 Burrata (eller Mozzarella/Stracciatella)

Jordgubbar

1/2 rödlök

Avokado

Salt/Peppar

Krämig balsamvinäger



1. Mixa Burrata (eller Mozzarella - inte lika krämigt dock) tills slät, gräddliknande konsistens. Om den är för lös så tillsätt (under mixning) lite Xantham gummi (används i glutenfri matlagning som konsistensgivare och finns i bakavdelningen i de flesta mataffärer). Har du tillgång till "Stracciatella"-ost så är det allra bästa alternativet!

2. Hacka jordgubbar

3. Finhacka rödlök

4. Skär avokadon i bitar

5. Blanda 2,3,4 och krydda samt tillsätt 1-2 tsk balsamvinäger

6. Tryck blandningen (5) i rund ringform.

7. Lägg ostmixen i en spritspåse med mellanstort munstycke.

8. Ta försiktigt bort ringen från blandningen och spritsa ostmixen runt tårtan. Börja längst ner på kanterna och spritsa runt tills väggarna och hela överdelen är täckt.

9. Platta försiktigt ut osten så att den blir slät. Bästa resultat ger en silikonspatel.

10. Ringla ett hjärta av balsamvinäger ovanpå.


Jag lovar att det blir lika gott som vackert. Om du inte äter jordgubbar kan du istället ta körsbärstomater skurna i bitar.


Runt om Burrata Tårtan har jag satt en upp-och-nervänd skål och strött ätligt guldpulver. Därefter tog jag bort skålen och prydde tallriken med några vackra (ätliga) blomblad.



100 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Comments


bottom of page